Keď štrúdľa, tak tvarohová. Aj vy to máte takto? Potom musíte vyskúšať recept Karola Hrčku!
Výhody? Rýchlo hotová a aj rýchlo zjedená!
Potrebujeme:
- 2 x hotové lístkové cesto, najlepšie maslové
- 750 g tvarohu
- 100 g masla
- 1/2 l plnotučného mlieka
- 1 pudingový prášok pravá vanilka
- 1 vanilínový cukor
- 2 lyžice detskej krupice
- 10 dkg hrozienok, namočených vo vode
- 4 vajcia
- citrónová kôra
- 3 lyžice cukru
Postup:
V mlieku uvaríme puding podľa návodu, pridáme dve lyžice detskej krupice, chvíľu povaríme a pridáme maslo.
Necháme vychladnúť. 3 vajcia rozbijeme, oddelíme bielká od žĺtka. Bielká vyšľaháme, potom vyšľaháme aj žĺtka a zmiešame spolu s pudingom a tvarohom.
Primiešame precedené hrozienka. Nastrúhame trochu citrónovej kôry. Hotovú tvarohovú zmes natrieme na cesto.
Okraje dobre potrieme vajcom, aby sa prilepili a zvinieme. Vrch potrieme vajcom a popicháme ihlicou. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov, po 10 minútach stiahneme na 180 stupňov a pečieme ešte asi 30 minút, kým nie je štrúdľa zlatistá. Po vytiahnutí z rúry bohato pocukrujeme.
Text a foto Karol Hrčka