Aktuálne Recepty 

K vínku, alebo len tak fantastické olivové špirálky

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 balíček sušeného Droždia Dr. Oetker
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 220 ml vlažného mlieka
  • zelené a čierne olivy bez kôstok

Na potretie a posypanie:

  • 1 vajce
  • ľanové semienka

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie
  • 12 špajdlí
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím a soľou. Pridáme cesnak, olivový olej a mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime  múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 60 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Olivy striedavo napicháme na špajdle asi 2 cm od seba.
  3. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého vytvoríme valček dlhý asi 22 cm a každý valček omotáme okolo  špajdle tak, aby medzi cestom bolo vidieť olivu. Špirálky naukladáme na plechy         vyložené papierom na pečenie. Každú pomocou pierka potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme ľanovými semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.  Teplovzdušná rúra: 180 °C.  Doba pečenia: asi 20 minút.

TIP:

Špirálky môžeme posypať hrubou soľou, sezamovými semiačkami alebo provensálskym korením.

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články