Granadír podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku
To nie je len narýchlo s kúpenými cestovinami, ale ako sa na dobrého kuchára patrí, s domácimi.
Na cestoviny potrebujeme:
- 1/2 kg polohrubej múky
- 1 vajce
- 2 dcl vlažnej vody
- štipka soli
Ďalej potrebujeme:
- 1 kg zemiakov uverených v šupke
- 100 g bravčovej masti
- 200 g cibule
- soľ
- korenie
- mletá paprika
Postup:
Suroviny na cestoviny premiesime a necháme odležať pol hodiny. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na malé štvorčeky. Varíme v osolenej vode asi 15 minút. Medzitým si očistíme zemiaky. Na panvici opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané zemiaky, poprášime mletou paprikou. Trochu pokoreníme a osolíme podľa chuti. Pridáme uvarené cestoviny a premiešame. Podávame so šalátom, alebo kyslými uhorkami.
Text a foto Karol Hrčka