Domáca tortilla
Začala sa grilovacia sezóna. Nemusíme mať k mäsu vždy len chlieb, vyskúšajme tortillu podľa mojej obľúbenej novozélanskej kuchárky Anabely Landberg.
Potrebujeme:
- 3,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček horúcej vody
Voda musí byť naozaj horúca. Všetky suroviny zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút odpočinúť. Z tohto množstva vyjde 16 torill. Cesto rozdelíme najskôr na 4 časti a potom z každej časti urobíme 4 guľôčky, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a na sucho opekáme na horúcej panvici. Keď sa vytvoria opečené bubliny, prevrátime na druhú stranu. Pokojne ich môžeme robiť aj na grile. Grilované mäso nadrobno nakrájame, vložíme do tortilli spolu so šalátom a dresingom. Pripravila LIS
Foto Pinterest.com