Aktuálne Recepty 

Domáca majonéza, hotová za 5 minút a tip na zelenú omáčku

Ak chcete mať naozaj čerstvú a kvalitnú majonézu bez konzervantov, urobte si ju doma sami. Ja ju robím vždy vtedy, keď sú sviatky a budeme mať zemiakový šalát. Na čo musíte predovšetkým dbať: aby boli vajíčka čerstvé, najlepšie domáce a všetky suroviny mali rovnakú teplotu.

Potrebujeme:

  • 2 celé vajcia
  • 1/2 lyžičky soli
  • šťava z jedného malého citróna
  • 1 lyžica horčice
  • 3 dl oleja

A teraz už len všetky suroviny dáte do vysokej nádoby a pohybom ponorného mixéra hore dole urobíte za pár sekúnd majonézu.

Grün sosse – nemecká zelená bylinková omáčka

Je to v Nemecku typická veľkonočná príloha a robí sa tak, že jednoducho zmiešate majonézu s bylinkami. Ja som použila medvedí cesnak,  pažítku a petržlenovú vňať. Všetky bylinky som nadrobno nasekala a zmiešala s majonézou. Je to vynikajúca príloha a s bylinkami je aj tá majonéza zdravšia.

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články