Cookies z čierneho kakaa
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 20 minút
Celkový čas prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 50 kusov
Prísady:
Na cesto:
- 280 g hladkej múky
- 1 zarovnaná KL Sódy bikarbóny Dr. Oetker
- 4 zarovnané PL Čierneho kakaa Dr. Oetker
- 100 g cukru
- 1 vajce
- 200 g zmäknutého masla
Na ozdobenie:
- 2 balíčky Polevy svetlej Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- potravinársku fóliu
- plech na pečenie
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou, kakaom a cukrom. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Z cesta vytvarujeme valček, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky. Cesto rozdelíme na asi 50 rovnakých dielov a z každého vytvarujeme guličku. Guličky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočnej vzdialenosti od seba. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Čas pečenia: asi 10 – 15 minút
- Cookies necháme vychladnúť.
- Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme ju do misky a sušienky v nej namočíme do polovice. Necháme stuhnúť.
Krátky opis: Chrumkavé cookies s Čiernym kakaom Dr. Oetker v kontraste s bielou polevou.
Text a foto Dr. Oetker