Aktuálne Recepty 

Chutné zemiaky podľa starého talianskeho receptu

Aké zemiaky sa v našich končinách konzumujú najčastejšie? Uvarené s maslom, zemiaková kaša, hranolky, pečené zemiaky. My vám dnes prezradíme starý taliansky recept. Keď takéto zemiaky ochutnáte, budete ich chcieť jesť každý deň. Tajomstvo ich chuti spočíva v kontraste medzi chrumkavou kôrkou a vnútrom zemiakov, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Najlepšie sa na toto jedlo hodia škrobové zemiaky, ktoré sa ľahko varia.

Potrebujeme:

  • 800 g zemiakov
  • 20 g parmezánu
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • petržlenová vňať
  • bylinky podľa chuti (tymián, kôpor, bazalku)

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame a dobre vysušíme. Na panvicu nalejeme olej a dobre ho zohrejeme. Zemiaky pridáme do úplne horúceho oleja a smažíme. Snažíme sa čo najmenej miešať, aby nestratili tvar. Keď už majú zlatú kôrku, pridáme soľ podľa chuti, korenie, papriku, sušený cesnak, tymián, bazalku. Dobre premiešame a podávame s petržlenovou vňaťou. Ak ich chcete mať ešte chutnejšie, tak ich preložte do vymasteného pekáča, posypte postrúhaným parmezánom a ešte 5 minút pečte pri teplote 200 stupňov.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články