Aktuálne Recepty 

Chutné dubáčiky s vajíčkom a krupicou podľa Karola Hrčku

,,Je to recept môjho tata. Môžete aj bez vajíčka, ale potom treba dať viacej krupice. Je to tiež fajnovka,“hovorí Karol Hrčka.

Potrebujeme:

  • 1 lyžicu masti
  • 1 cibuľu
  • očistené, nakrájané huby (môžu byť aj iné ako dubáky)
  • 1 1/2 lyžice krupice
  • 2 vajcia
  • 1 dl vody
  • 1 strúčik pretlačeného cesnaku
  • majoránka
  • korenie
  • soľ

Postup :

Na masti opražíme do zlata jemne nakrájanú cibuľu, pridáme očistené nakrájané hríby.

Po opražení pridáme krupicu, zalejeme  vodou a podusíme pod pokrievkou 5 – 10 minút.

Potom pridáme, trochu majoránky, korenie a soľ. Po vyparení vody pridáme vajcia, zamiešame, ale pozor, vajcia nie úplne opražiť, len tak zostáva chuť vláčna a voňavá na jazýčku.

No a prečo krupica?
To preto, lebo všetká chuť zostáva príjemne rozložená, jednoducho povedané ,,fajnová!“


Prajem Vám dobrú chuť !

Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články