Chutné dubáčiky s vajíčkom a krupicou podľa Karola Hrčku
,,Je to recept môjho tata. Môžete aj bez vajíčka, ale potom treba dať viacej krupice. Je to tiež fajnovka,“hovorí Karol Hrčka.
Potrebujeme:
- 1 lyžicu masti
- 1 cibuľu
- očistené, nakrájané huby (môžu byť aj iné ako dubáky)
- 1 1/2 lyžice krupice
- 2 vajcia
- 1 dl vody
- 1 strúčik pretlačeného cesnaku
- majoránka
- korenie
- soľ
Postup :
Na masti opražíme do zlata jemne nakrájanú cibuľu, pridáme očistené nakrájané hríby.
Po opražení pridáme krupicu, zalejeme vodou a podusíme pod pokrievkou 5 – 10 minút.
Potom pridáme, trochu majoránky, korenie a soľ. Po vyparení vody pridáme vajcia, zamiešame, ale pozor, vajcia nie úplne opražiť, len tak zostáva chuť vláčna a voňavá na jazýčku.
No a prečo krupica?
To preto, lebo všetká chuť zostáva príjemne rozložená, jednoducho povedané ,,fajnová!“
Prajem Vám dobrú chuť !
Karol Hrčka