Aktuálne Recepty 

Chrumkavé kuracie krídelká podľa Karola Hrčku

Pikantné, chrumkavé, skrátka vynikajúce.

Na pácovanie potrebujeme:

  • 1 kg kuracích krídiel
  • 1/2 lyžice horčice
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1/2 lyžice medu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžice zemiakového škrobu
  • 1/2 lyžice kečupu
  • 1 lyžička worčester
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžica oleja
  • soľ

ďalej potrebujeme:

  • 100 g strúhanky
  • 30 g sezamových semiačok
  • 30 g ľanových semiačok
  • 100 g vlažného masla
  • trochu medu
  • 1 lyžica čili

Kuracie krídelká pozdĺžne narežeme, všetky suroviny na pác zmiešame a kuracie krídelká do neho ponoríme najlepšie cez noc. Potom maslo zahrejeme na panvici, pridáme ďalšie suroviny a spojíme. Krídelká vyberieme z pácu, namáčame v pripravenej zmesi. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút.  Podávame s opekanými zemiakmi, zeleninovým šalátom a rôznymi omáčkami.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články