Ako urobiť trošku zdravšie langoše?
Čo potrebujeme:
- 2 hrnčeky celozrnnej ražnej múky
- 1 hrnček hladkej pšeničnej múky
- 1 a 1/2 hrnčeka acidka
- 1 lyžička soli
- 1 prášok do pečiva
- 1 kyslá smotana
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 ml olivového oleja
- lyžička soli
Múku vymiešame s acidkom, soľou a kypriacim práškom. Vyvaľkáme na pol centimetrovú hrúbku
a vykrojíme langoše, ktoré vyprážame v panvici na horúcom oleji, z oboch strán. Horúci langoš
potrieme kyslou smotanou a pokvapkáme cesnakovým pestom. To si pripravíme tak, že do oleja
pretlačíme cesnak a ochutíme soľou. Zvyšok pesta uložíme v poháriku s viečkom do chladničky
a môžeme použiť inokedy.
Foto Depositphotos.com