Aktuálne Recepty 

Ako upiecť najlepší quiche (kiš) s cukinou

Teplý, alebo studený, so slaninkou, lososom, alebo vegetariánsky. Quiche ponúka nespočetné množstvo chutných variantov. Ako ho teda urobiť rýchlo, jednoducho a čo najchutnejšie?

Na cesto potrebujeme:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • štipku soli
  • 125 g studeného masla

Plnka:

  • 4 vajcia
  • 1 stredne veľkú cukinu
  • 1 cibuľu
  • 100 ml mlieka
  • 150 g šľahačkovej smotany
  • 100 g postrúhaného syra
  •  muškátový oriešok
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Maslo nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s múkou, soľou a vajíčkom. Vypracujeme hladké cesto. Ak je cesto hustejšie, môžeme pridať trošku studenej vody. Cesto odložíme najmenej na 30 minút do chladničky, potom sa pri vaľkaní nebude lepiť. Cesto vyvaľkáme na priemer asi 28 cm a premiestnime do formy na pečenie. Spodok vidličkou viackrát poprepichujeme. Pečieme cca 10 minút pri teplote 180 stupňov. Medzitým si pripravíme plnku. Na na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, speníme a potom pridáme postrúhanú cukinu (ak je mladá, môžeme aj so šupkou). Spolu podusíme, posolíme, pokoreníme, necháme vychladnúť, potom zmiešame vajcia, mlieko, smotanu, pridáme syr, korenie a soľ a spojíme s cukinou. Ak chcete pridať do plnky aj iné suroviny (slaninu, zeleninu, alebo rybu) pridajte a opäť premiešajte. Masu vylejeme na predpečené cesto. Quiche pečieme ďalších 25 minút.

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články