Aktuálne Vaše príbehy 

Akí vybalení sme kedysi chodili na dovolenky do “Juhošky”?!

Keby sme to rozprávali dnešným mladým ľuďom, ktorí si jednoducho v cestovnej kancelárii, ešte lepšie cez internet, kúpia all inclusive dovolenku a s jedným kufrom plným oblečenie sadnú do lietadla a o pár hodín  sú vo svojom luxusnom hoteli…

Veru tak! Horko – ťažko sme získali sedem podpisov od potrebných dôležitých pracovníkov, kým sme  mohli vycestovať do Juhoslávie. Predtým sme samozrejme museli požiadať o devízový prísľub, ktorý bol taký smiešny, že sotva stačil na benzín. Ale absolvovali sme to všetko, len aby sme sa dostali na vysnívanú dovolenku. Týždeň pred termínom odchodu na dovolenku  som začala robiť zásoby jedla na celé dva týždne. Predovšetkým som zavárala mäso. Bravčové a kuracie vo vlastnej šťave. Rozrátala som to tak, aby sme mali na celú dovolenku. Samozrejme okrem toho nejaké  cestoviny, ryžu, zemiaky…aby sme nič nemuseli kupovať! Ale to som chcela povedať, že to mäso z pohárov bolo vynikajúce. Môj manžel dodnes spomína, aké sme mali dobroty. Prišli sme od mora na súkromné bývanie, rýchlo som uvarila ryžu, ohriala mäso z pohárov, pripravila zeleninový šalát. Veľmi sme si pochutili. Vždy som sa bála, aby sa nám to mäso v pohároch nepokazilo a tak som ho poctivo sterilizovala prvý deň dve hodiny a na druhý deň ešte hodinu. Dnes už si môžeme v obchodoch kedykoľvek kúpiť čerstvé mäso a uvariť čo chceme, ale niekedy si hovorím, že nebolo by od veci takto si pripraviť jedlo do zásoby!

 

Libuša Sabová

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články