Aktuálne Recepty 

Urobte si jablkové maslo, rodinu naozaj prekvapíte!

Ono to je skôr jablkový krém, maslom ho volajú v Amerike, kde ho veľmi milujú. Je mimoriadne chutné a môžete ho natrieť na chlieb, zavinúť do palaciniek, alebo ho môžete podávať s akoukoľvek sušienkou, či koláčikom.

Čo na výrobu jablkového masla potrebujeme:

  • 2 kg jabĺk
  • 500 g jablkového muštu, alebo džúsu
  • 800 g cukru
  • 200 ml vody
  • 1 lyžička muškátového orieška
  • 1 lyžička škorice

Postup:

Jablká očistite od jadierok a nakrájajte na plátky. Vložte do hrnca a podlejte vodou. Jablká varte na miernom ohni cca 40 minút, kým sa nezačne oddeľovať šupka. Ak sa voda počas varenia odparí, treba doliať, aby sa jablká nepripálili. Hotové jablká rozšľaháme ponorným mixérom a ak chcete, môžete ich ešte prepasírovať cez sito. Hmotu nalejte do hrnca, ktorý môžete vložiť do rúry. Pridajte jablkový džús, cukor a korenie, dobre premiešate a pečte 3 hodiny na 180 stupňov. Občas premiešajte. Jablkové maslo by malo mať hustú konzistenciu  a hnedú farbu. Potom nalejte do sterilizovaných pohárov, zavrite viečkom, otočne vrchnákom na 5 minút dole a jablkové maslo je hotové. Keď vychladne, malo by byť ešte hustejšie.

Foto Depositphotos.com

Zdroj Takprosto

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články