Tri originálne, rýchle a jednoduché nápady na pohostenie

Cvikla s ovčím syrom

Potrebujeme:

  • 200 g cvikle
  • 150 g zemiakov
  • 1 šalotka
  • Štipka rasce
  • 1 vajíčko
  • soľ, korenie
  • 20 g vločiek
  • 80 g prepusteného masla
  • 100 g ovčieho syra
  • 30 g kyslej smotany
  • 1 PL medu
  • 1 KV citrónovej šťavy
  • 2 vetvičky bazalky

Postup:

Cviklu a zemiaky očistite, osušte. Šalotku pokrájajte, zmiešajte s rascou. V miske zmiešajte cviklu, zemiaky, šalotku, vajce, soľ, korenia a vločky.  Dobre premiešajte a opečte na prepustenom masle do chrumkava z oboch strán, ako malé zemiakové placky. Medzitým rozmixujte ovčí syr so smotanou, medom a citrónovou šťavou. Podľa chuti pridajte korenie.

Na hotové placky dáme syrovú hmotu a ozdobíme lístkom bazalky.

 

Miniquiche s hruškou a gorkonzolou

Potrebujeme:

  • 375 g chladeného lístkového cesta
  • 2 malé hrušky
  • 100 g syra s modrou plesňou
  • strúčik cesnaku
  • 50 g sladkej smotany
  • 100 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • Soľ, korenie
  • 1 vetvička rozmarínu

Príprava:

Rúru predhrejte na 220 stupňov. Vymastite  formu na mafiny  a vložte do nej lístkové cesto, ktoré ste povykrajovali guľatou formičkou. Zatlačte tak, aby sa vytvoril okraj. Hrušky nakrájajte na kocky, rozložte na cesto spolu so syrom. Pretlačte cesnak a zmiešajte spolu so sladkou aj kyslou smotanou, vajcami, soľou a korením. Zmesou zalejte hrušky. Navrch nakrájajte rozmarín a pečte asi 15 minút.

Tyčinky s pršutom a olivovou pastou

Potrebujeme:

  • 350 g hladkej múky typ 650
  • Asi 180 ml vlažnej vody
  • 20 g kvasníc
  • 1 lyžička medu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky sušeného rozmarínu
  • 20 plátkov šunky
  • 175 g smotanového syra
  • 150 g olivovej pasty

Postup:

Droždie a med rozpustíte vo vlažnej vode. Do misy vysypte múku, pridajte droždie, olivový olej soľ a rozmarín. Dobre vymieste, kým cesto nie je hladké. Nechajte hodinu odpočívať. Cesto rozdeľte na 20 dielov a vyvaľkajte do tvaru tenkej tyčinky. Poukladajte ich na plech, zakryte fóliou a nechajte ešte 30 minút kysnúť. Rúru prehrejte na 250 stupňov. Tyčinky potrite olivovým olejom a pečte asi 10 minút. Hotové tyčinky omotajte so šunkou a podávajte so smotanovým syrom a olivovou pastou.

Recepty: Barbara Bonisolli

Zdroj Dona

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články