Aktuálne Recepty 

Šamrole podľa Márii Pekárovej

Včera, teda v nedeľu som vstala veľmi skoro. Už o 4,30 hod. Na prebratie som si vypila pohár vody s citrónovou šťavou a púpavovým medom a pustila som sa do pečenie šamroliek. Čo potrebujem na 12 kusov tejto dobroty:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 3 bielka
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1 žĺtok na potretie
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

Rúru si predhrejem na 180 stupňov a potom cesto radielkom nakrájam na 12 rovnakých pásikov. Naviniem ich na trubičky, potriem žĺtkom a vložím do rúry. Pečiem 12 – 15 minút. Samozrejme, že sledujem, aby nezhoreli.

Medzitým si vyšľahám bielka. Najskôr s polovicou cukru a neskôr pridám zvyšok. Keď začína sneh hustnúť, pridám vanilkový cukor a 2 lyžice citrónovej šťavy.  Keď je sneh ušľahaný, dám ho minimálne na 20 minút do chladničky. Trubičky stiahnem z formičiek a keď sú vychladnuté, vrecúškom napĺňam pripraveným snehom. Veľmi sa teším, že vám budú chutiť tak, ako mojej rodine, či priateľom.

Text a foto Mária Pekáriková

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články