Prečo treba jesť datle?
Datle majú blahodarný vplyv a všetky dôležité orgány v našom tele.
Cievy
Datle obsahujú veľké množstvo draslíka a ten uvoľňuje upchaté cievy a znižuje tak riziko srdcových ochorení. Len tri datle denne a vaše cievy budú čisté.
Pečeň
Datle pomôžu zbaviť sa toxínov vo vašej pečeni, čo znižuje riziko vzniku cirhózy.
Srdce
Datle sú pre zdravé srdce veľmi užitočné. Ázijskí lekári ich veľmi často odporúčajú ako prevenciu kardiovaskulárnych ochorení. Niet divu, veď sú bohaté na draslík, ktorý znižuje hladinu cholesterolu a čistí cievy.
Oči
V minulosti sme často počúvali, že jedzte mrkvu, tá je dobrá na oči Ukazuje sa, že datle sú oveľa účinnejšie. Toto sladké ovocie veľmi bohaté na vitamín A. Okrem toho konzumácia datlí pomáha vytvárať v tele látky, ktoré chránia oko pred slnečným žiarením.
Energia
Už sme sa dozvedeli, že ďatle majú vynikajúcu čistiacu schopnosť. Pomáhajú nielen cievam, ale aj žalúdku. Preto sú ideálne na podporu trávenia. Datle obsahujú špeciálne kyseliny, ktoré trávenie uľahčujú. Niekedy ich lekári dokonca aj odporúčajú aj ako prevenciu proti rakovine žalúdka.
Zmierňujú bolesti
Je to ťažké uveriť, ale je to pravda. Datle sú vynikajúcim analgetickým prostriedkom. Na rozdiel od liekov, nespôsobujú žiadnu závislosť. Datle majú antibakteriálny účinok, znižujú v tele infekciu a tým aj citlivosť na bolesť.
Foto Depositphotos.com