Po takomto dezerte sa vo vašej rodine len tak „zapráši“
Ľahký ovocný dezert
Doba prípravy: asi 45 minút
Na cesto:
-
5 vajec
-
150 g kryštálového cukru
-
100 g hladkej múky
-
30 g kakaa
Na náplň:
-
300 ml pochúťkovej smotany
-
100 g práškového cukru
-
postrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
-
1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
-
150 ml mlieka
-
1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
-
100 ml vody
-
700 g čerstvého letného ovocia (napr. ríbezle, maliny, čučoriedky, černice)
Na ozdobenie:
-
2 balíčky číreho Tortového želé Dr.Oetker
-
50 g cukru
-
500 ml vody
Príprava:
-
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do vyšľahaných vajíčok. Masu vylejeme na plech (30 x 40 cm), vložíme do rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť.
Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 170°C (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 2-3 (nepredhriata)
Doba pečenia: 15-20 minút
-
Pochúťkovú smotanu vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale s mliekom do tuha. Pridáme do krému a premiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do náplne. Náplň vylejeme na upečený a vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť.
-
Po stuhnutí rozvrstvíme na koláč po celej ploche ovocie a zalejeme teplým tortovým želé, ktoré sme si pripravili s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Hotový koláč dáme ešte raz dobre vychladiť a servírujeme.