Aktuálne Recepty 

Plnená paprika od vychýreného kuchára Karola Hrčku

Koľko ľudí, toľko chutí. Ale plnenú papriku má rád skoro každý. Ako ju robí vychýrený kuchár Karol Hrčka?

Na plnku potrebujeme:

  • 1/2 kg mletého bravčového pliecka
  • 1 vrecúško ryže
  • 1 vajíčko
  • soľ
  • korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžičku majoránky
  • 10 paprík

Omáčka:

  • 1 paradajkový pretlak
  • zvyšky papriky
  • 2 lyžice masti
  • 2 lyžice hladkej múky
  • bobkový list
  • nové korenie
  • čierne korenie
  • (kto má rád, môže dať aj 2-3 klinčeky, prípadne škoricu)

Postup:

Ryžu uvaríme podľa návodu. Na troche masti opražíme cibuľu, pridáme do pomletého mäsa spolu s cesnakom, korením, soľou, majoránkou, vajíčkom a ryžou. Dobre premiešame. Papriku očistíme (zvyšky nevyhadzujeme, budú základom pre omáčku) a naplníme pripraveným mäsom. Uložíme na vymastený plech, najskôr prikryté pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi pol hodiny, potom odokryjeme a ešte pol hodinu dopekáme, aby paprika bola hnedá.

Zvyšky papriky uvaríme v osolenej vode spolu s bobkovým listom, korením, soľou. Na masti opražime cibuľu, pridáme múku a urobíme tmavú zásmažku, ktorú zalejeme trochou studenej vody, pridáme pretlak a nakoniec zalejeme precedenou paprikovou   šťavou.

 

Stále miešame, necháme prevrieť a do hotovej omáčky vložíme opečené papriky, prípadne mäsové guľky, ak ste nemali dosť papriky.  Podávame s knedľou, alebo so zemiakmi.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články