Neviem, či ich poslúchnem, keď mám chlieb tak rada!
Odborníci na výživu odporúčajú vylúčiť z jedálnička klasický chlieb. Vychádzajú z toho, že keď zjeme chlieb vykysnutý pomocou droždia, tak sa do nášho tela dostávajú kvasinky, ktoré sa začínajú množiť a ničia vitamíny, stopové prvky, proteíny. Hovoria, že moderný chlieb je jeden z najhorších vynálezov ľudstva. Kvasinky sú totiž toxíny, ktoré v našom tele parazitujú. Moderné kvasnice sa počas pečenia menia na kapsule, ktoré poškodzujú sliznicu, narušujú prirodzenú črevnú mikroflóru. Parazitujú nielen v čreve, ale aj v krvnej plazme. Rozmnožujú sa ako sa im páči a to môže viesť k rôznym druhom intoxikácie, k vzniku hubových chorôb, k narušeniu imunity a to už je len krôčik k mnohých chronickým a nádorovým ochoreniam. Ak prestanete jesť drožďový chlieb hneď teraz, tak bunky sa očistia až po piatich rokoch. Dnešné droždie je totiž úplne iné ako v minulosti, kedy neboli antagonistické k ľudskej mikroflóre (nezabíjali užitočné baktérie, ktoré žijú v hrubom čreve). Cesto kyslo aj celý deň. Dnes sa výrobný proces zintenzívnil, používa sa iný druh kvasiniek, aby cesto nakyslo čo najrýchlejšie.
Libuša Sabová