Máte radi šalátovú polievku a viete, že ju môžete robiť aj z ľadového šalátu? Ako ju robím ja?
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období mávali často. Hlavne keď bolo treba spotrebovať väčšiu úrodu jarného šalátu. Moja svokra takúto polievku milovala, a preto si šalát dokonca aj zavárala. Ako ju robím dnes?
Potrebujeme:
- 3 lyžice oleja
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 šľahačková smotana
- 1 hlávka šalátu
- soľ
- korenie
- ocot 1 a 1/2 lyžice
- cukor 1 a 1/2 lyžice
Postup:
Z oleja a múky urobíme zápražku, zalejeme studenou vodou, zamiešame, aby sa netvorili hrudky. Pridáme smotanu, soľ, čierne korenie a necháme prevrieť. Odložíme z platne. Pridáme pokrájaný šalát.Nakoniec dochutíme octom a cukrom.
Táto polievka sa dá jesť aj studená!
Foto Marián Petruš