Aktuálne Recepty 

Kuracie aspikové bábovôčky

Vystačí na: asi 8 porcií

Prísady: 

Na aspik:

  • 1 kuracie stehno
  • 70 ml vody
  • 4 guľôčky nového korenia
  • 6 guľôčok čierneho korenia
  • ½ cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 mrkva
  • ¼ zeleru
  • 3 PL bieleho vína
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 PL majonézy
  • 2 listy kučeravého kelu
  • pažítka
  • 2 balíčky Vega gélu Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • 8 misiek
  • olej na vymastenie misiek

Príprava: 

  1. Na prípravu aspiku vložíme stehno do hrnca a zalejeme ho vodou. Pridáme korenie a soľ a necháme asi hodinu povariť. Počas varenia odoberáme prípadnú penu. Potom pridáme zeleninu okrem kučeravého kelu a pažítky.
  2. Mäso a zeleninu scedíme cez sitko a plátno. Odmeriame 500 ml vývaru, pridáme do neho biele víno, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
  3. Mäso zbavíme kože, oberieme od kosti a natrháme na menšie kúsky. Mrkvu nakrájame na kolieska. Kučeravý kel a pažítku nakrájame nadrobno. Misky vymastíme olejom a naukladáme do nich mäso a zeleninu.
  4. Do vychladnutého vývaru vmiešame Vega gél a privedieme do varu. Pridáme majonézu a asi 1 minútu povaríme. Nalejeme do misiek na mäso a zeleninu a odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.

Krátky opis: Tradičný kurací aspik v novom kabáte s kučeravým kelom a Vega gélom Dr. Oetker.

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články