Kuracie aspikové bábovôčky
Vystačí na: asi 8 porcií
Prísady:
Na aspik:
- 1 kuracie stehno
- 70 ml vody
- 4 guľôčky nového korenia
- 6 guľôčok čierneho korenia
- ½ cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 mrkva
- ¼ zeleru
- 3 PL bieleho vína
- soľ
- čierne korenie
- 2 PL majonézy
- 2 listy kučeravého kelu
- pažítka
- 2 balíčky Vega gélu Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- 8 misiek
- olej na vymastenie misiek
Príprava:
- Na prípravu aspiku vložíme stehno do hrnca a zalejeme ho vodou. Pridáme korenie a soľ a necháme asi hodinu povariť. Počas varenia odoberáme prípadnú penu. Potom pridáme zeleninu okrem kučeravého kelu a pažítky.
- Mäso a zeleninu scedíme cez sitko a plátno. Odmeriame 500 ml vývaru, pridáme do neho biele víno, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
- Mäso zbavíme kože, oberieme od kosti a natrháme na menšie kúsky. Mrkvu nakrájame na kolieska. Kučeravý kel a pažítku nakrájame nadrobno. Misky vymastíme olejom a naukladáme do nich mäso a zeleninu.
- Do vychladnutého vývaru vmiešame Vega gél a privedieme do varu. Pridáme majonézu a asi 1 minútu povaríme. Nalejeme do misiek na mäso a zeleninu a odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.
Krátky opis: Tradičný kurací aspik v novom kabáte s kučeravým kelom a Vega gélom Dr. Oetker.