Aktuálne Recepty 

Jedli ste už pitu krumpirušu? Ak nie, musíte vyskúšať!

Recept je veľmi jednoduchý.

Potrebujeme:

  • 6 plátkov lístkového cesta (môže byť aj štrúdľové)
  • 1/2 kg zemiakov
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • čierne korenie
  • masť, alebo maslo na smaženie i potieranie

Postup:

Cibuľu najemno nakrájame a speníme do zlatohneda, pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a opečieme do polomäkka. Dva plátky cesta položíme na vymastený a studenou vodou pokvapkaný pekáč a navrstvíme polovicu zemiakovej plnky. Prikryjeme ďalšími dvomi plátkami cesta, pomastíme a navrstvíme zvyšné zemiaky. Prikryjeme plátkami cesta, ktoré tiež pomastíme a pokvapkáme studenou vodou, pritlačíme a krumpirušu necháme chvíľku odpočívať, aby cesto trošku zvlhlo a potom s ním šup do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečieme do zlatohneda.  Pitu môžeme zrolovať ako štrúdľu a stočiť do okrúhlej formy.

Text a foto Ľubica Miljkovič

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články