Ako upiecť ten najlepší quiche?
Teplý, alebo studený, so slaninkou, lososom, alebo vegetariánsky. Quiche ponúka nespočetné množstvo chutných variantov. Ako ho teda urobiť rýchlo, jednoducho a čo najchutnejšie?
Na cesto potrebujeme:
- 250 g hladkej múky
- 1 vajce
- štipku soli
- 125 g studeného masla
Plnka:
- 4 vajcia
- 100 ml mlieka
- 150 g šľahačkovej smotany
- 100 g postrúhaného syra
- muškátový oriešok
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Maslo nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s múkou, soľou a vajíčkom. Vypracujeme hladké cesto. Ak je cesto hustejšie, môžeme pridať trošku studenej vody. Cesto odložíme najmenej na 30 minút do chladničky, potom sa pri vaľkaní nebude lepiť. Cesto vyvaľkáme na priemer asi 28 cm a premiestnime do formy na pečenie. Spodok vidličkou viackrát poprepichujeme. Pečieme cca 10 minút pri teplote 180 stupňov. Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame vajcia,mlieko, smotanu a potom pridáme syr, korenie a soľ. Ak chcete pridať do plnky aj iné suroviny (slaninu, zeleninu, alebo rybu) pridajte a opäť premiešajte. Masu vylejeme na predpečené cesto. Quiche pečieme ďalších 25 minút.
Ilustračná foto Depositphotos.com