Najčítanejšie Recepty 

Vychutnajte si jedlá plné farieb a vitamínov

Šalát s baby zemiakmi, zelenými fazuľkami a pancettou

Ingrediencie:

50 g pancetta
40 g zelených fazuľkových lúskov
70 g kalerábu nakrájaného na tenké prúžky
15 g hráškových lúskov
100 g uvarených baby zemiakov
50 g rukoly
Dressing:
1 PL dijonskej horčice
1 PL medu
Soľ
Čierne korenie
3 – 4 PL olivového oleja
Citrónová šťava na dochutenie

Postup:
Fazuľkové a hráškové lúsky si opečieme na rozpálenej panvici. Opekáme ich približne 30 sekúnd. Potom ich ochutíme soľou a korením, odložíme z panvice a necháme poriadne vychladnúť. Všetky suroviny v miske poriadne premiešame. Dressingom prelejeme vychladnutý šalát a servírujeme.

Kuracie suprême s petržlenovým pyré, omáčkou z modrého syra a pečenými paradajkami

200 g pŕs z kukuričného kurčaťa
8 ks cherry paradajok
2 strúčiky cesnaku
5 g tymiánu
Soľ
Čierne korenie
Postup:
Na rozpálenej panvici opečieme osolené a okorenené kuracie prsia do zlatista, dáme na plech s paradajkami, tymiánom, cesnakom a dopečieme v rúre na 180°C približne 15 minút.

Omáčka z modrého syra

1 ks žltej cibule nakrájanej na drobno
1 strúčik pretlačeného cesnaku
30 g syru niva
približne 1dcl vývaru (zeleninový alebo hydinový)
1 dcl smotany na šľahanie
Soľ, mleté čierne korenie
20 g masla
Postup:
Cibuľu zarestujeme na oleji, aby bola úplne mäkká, pridáme cesnak a ešte trochu opečieme. Podlejeme vývarom a necháme vyredukovať. Prilejeme smotanu, necháme dobre prevariť, roztopíme nivu a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním vmiešame 20 g studeného masla do teplej omáčky.

Petržlenové pyré

150 g očisteného petržlenu
Mlieko
Soľ
Čierne korenie
Postup:
Nakrájaný petržlen si uvaríme v mlieku na úplne miernom ohni a vymixujeme na pyré, ktoré prepasírujeme. Dochutíme soľou, korením a za tepla do neho vmiešame kocku masla.

Text, foto a menu hotel Mercure

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články