Solnohradské halušky
Na krém potrebujeme:
- 1 l mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice cukru
- 2 žĺtka
Na cesto:
- 4 vajíčka
- 1/2 lyžice cukru
- 4 lyžice preosiatej polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lyžice oleja
Postup:
Puding urobíme podľa návodu na obale s tým, že do studeného mlieka rozšľaháme žĺtka a tak pridáme do horúceho mlieka. Plech potrieme maslom a puding ešte horúci vylejeme na plech.
Cesto: Vyšľaháme bielka na tuhý sneh. Zvlášť vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Opatrne spolu zmiešame a pridáme preosiatu múku, olej a prášok do pečiva. Cesto vareškou porcujeme na vrch pudingu. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Pečieme cca 20 minút ( špáradlom skúsime, či sa už nelepí). Po vytiahnutí z rúry opatrne prerežeme nožom v medzerách, ako sme cesto na puding naporcovali. Vrch pocukrujeme.
Dobrú chuť želá Karol Hrčka