Orechové kolieska s bielou čokoládou
Keď rozmýšľate, akú dobrotu upiecť rodine, tu je recept.
Potrebujeme:
- 120 g masla
- 120 g hladkej múky
- 70 g práškového cukru
- 90 g pomletých lieskových orechov
- trošku citrónovej šťavy
- štipku soli
Na polevu:
- 100 g kvalitnej bielej čokolády
- 1 lyžička masla, alebo margarínu
Ešte potrebujeme džem na potrietie keksíkov podľa vlastnej chuti a mandle na ozdobu
Postup:
Múku, cukor, pomleté orechy spolu zamiešame. Pridáme na kocky pokrájané maslo a vymiesime cesto. Cesto vložíme do potravinovej fólii a odložíme na hodinu do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm. Pečieme na plechu s papierom na pečenie cca 10 – 12 min. pri teplote 180 stupňov. Ešte teplé kolieska potrieme džemom a zlepíme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s margarínom a vychladnuté kolieska potrieme. Navrch každého položíme mandľu.