Cviklový šalát pre zdravie
Už len pri pohľade na tento šalát sa človek cíti štíhlejšie.
Potrebujeme:
- 2 stredne veľké cvikle
- 6 mrkiev
- 2 konzervy fazule, alebo cícera
- 2 stredne veľké cibule
- zväzok jarnej cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 kyslé uhorky
- kyslá kapusta
- 3 lyžice slnečnicový plej
- soľ
- korenie podľa chuti
- petržlenová vňať
Postup:
Cviklu a mrkvu umyte, zabaľte do alobalu a pečte v rúre cca hodinu do mäkka. Prečo v alobale? Takto si zelenina zachová všetky živiny. Potom ju očistíme a nakrájame. Cibuľu nakrájame na kocky. Zelenú cibuľku na malé kúsky. Uhorky tiež na kocky, kapustu na malé kúsky, cesnak pretlačíme. Zmiešame všetky suroviny, zalejeme olejom, dochutíme soľou a korením. Nakoniec posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s celozrnným chlebom.
Foto Depositphotos.com