Aktuálne Recepty 

Čokoládové rezy s višňami

Jemná horká čokoláda a višne vytvárajú lahodnú pochúťku.

Cesto:

  • 150 g jemnej horkej čokolády
  • 5 vajec
  • 150 g masla
  • 150 g cukru
  • 80 g hrubej múky

Plnka:

  • 200 g nahrubo posekanej horkej čokolády
  • 400 g šľahačkovej smotany
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 1 pohár zaváraných višní

Okrem toho:

  • 1 čokoládu na polevu (môže byť čokoláda na varenie)
  • višne na ozdobu

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Oddelíme žĺtka od bielkov. Maslo vymiešame s cukrom, schladenú, ale ešte teplú čokoládu vmiešame do krému. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Do krému vmiešame žĺtka a po lyžiciach pridávame múku. Nakoniec z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridáme do cesta. Na plech položíme papier na pečenie a rovnomerne rozdelíme cesto. Pečieme 30 minút.

Čokoládu rozpustíme za stáleho miešania spolu so smotanou a vanilkovým cukrom. Najmenej 30 minút necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme do krému.

Cesto pozdĺžne prekrojíme a spodný diel potrieme čokoládovým krémom. Poukladáme naň višne a prikryjeme vrchným dielom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie a rozotrieme ju po povrchu. Nožom naznačíme rezy a každý ozdobíme 2 koktajlovými višňami. Chladíme asi 3 hodiny. Potom rozkrájame na rezy.

Text a foto Libuša Sabová

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články