Chutné zemiaky podľa starého talianskeho receptu
Aké zemiaky sa v našich končinách konzumujú najčastejšie? Uvarené s maslom, zemiaková kaša, hranolky, pečené zemiaky. My vám dnes prezradíme starý taliansky recept. Keď takéto zemiaky ochutnáte, budete ich chcieť jesť každý deň. Tajomstvo ich chuti spočíva v kontraste medzi chrumkavou kôrkou a vnútrom zemiakov, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Najlepšie sa na toto jedlo hodia škrobové zemiaky, ktoré sa ľahko varia.
Potrebujeme:
- 800 g zemiakov
- 20 g parmezánu
- 1/2 lyžičky mletej papriky
- čierne korenie podľa chuti
- 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
- petržlenová vňať
- bylinky podľa chuti (tymián, kôpor, bazalku)
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame a dobre vysušíme. Na panvicu nalejeme olej a dobre ho zohrejeme. Zemiaky pridáme do úplne horúceho oleja a smažíme. Snažíme sa čo najmenej miešať, aby nestratili tvar. Keď už majú zlatú kôrku, pridáme soľ podľa chuti, korenie, papriku, sušený cesnak, tymián, bazalku. Dobre premiešame a podávame s petržlenovou vňaťou. Ak ich chcete mať ešte chutnejšie, tak ich preložte do vymasteného pekáča, posypte postrúhaným parmezánom a ešte 5 minút pečte pri teplote 200 stupňov.
Foto Depositphotos.com