Aktuálne Recepty 

Zapečený karfiol, alebo karfiolový nákyp

Zdravé, chutné a rýchle jedlo.

Potrebujeme:

  • 1 karfiol
  • 4 vajcia
  • 1 šľahačková smotana
  • 10 dkg aidamu pokrájaného na kocky
  • 10 dkg aidamu postrúhaného
  • 10 dkg šunky pokrájanej na kocky
  • korenie
  • soľ
  • petržlenová vňaťka
  • maslo na vymastenie plechu

Postup:

Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zapekaciu misku potrieme maslom a rozdelíme na ňu rovnomerne uvarený a pokrájaný karfiol. Posolíme. Na karfiol rozdelíme šunku a syr pokrájaný na kocky. V miske rozhabarkujeme vajíčka, pridáme smotanu, pokrájanú petržlenovú vňať, korenie a soľ. Zalejeme karfiol. Vrch ešte posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry  vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi pol hodinu. Podávame so zeleninovým šalátom. Nákyp je chutný teplý i studený.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články