Zapečený karfiol, alebo karfiolový nákyp
Zdravé, chutné a rýchle jedlo.
Potrebujeme:
- 1 karfiol
- 4 vajcia
- 1 šľahačková smotana
- 10 dkg aidamu pokrájaného na kocky
- 10 dkg aidamu postrúhaného
- 10 dkg šunky pokrájanej na kocky
- korenie
- soľ
- petržlenová vňaťka
- maslo na vymastenie plechu
Postup:
Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zapekaciu misku potrieme maslom a rozdelíme na ňu rovnomerne uvarený a pokrájaný karfiol. Posolíme. Na karfiol rozdelíme šunku a syr pokrájaný na kocky. V miske rozhabarkujeme vajíčka, pridáme smotanu, pokrájanú petržlenovú vňať, korenie a soľ. Zalejeme karfiol. Vrch ešte posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi pol hodinu. Podávame so zeleninovým šalátom. Nákyp je chutný teplý i studený.
Text a foto Libuša Sabová