Aktuálne Recepty 

Recept na výborné medovníčky, alebo ak chcete perníčky

Cesto musí zrieť 4 dni a potom sa z neho môže odoberať a piecť 4 mesiace.

  • 1050 g hladkej múky
  • 450 g práškového cukru
    360 g medu
    6 stredných vajec
    3 čajové lyžičky sódy bicarbony
    4 polievkové lyžice perníkové korenie- z toho 2 PL mletá škorica, aníz, fenikel, badián, klinčeky
    strúhaná citrónová kôra
  • Spracujeme lepivé cesto a dáme pomúčené do vrecka, alebo do nádoby zrieť. Ak obschne, zatočíme do vlhkej utierky. Po zretí znova spracujeme a pečieme najlepšie na mastnom papieri. Vyváľkáme na 3-4 mm a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňoch. Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom a po upečení tiež . Ešte horúce odkladáme na drevený povrch.

    Text a foto Ľubica Žugecová

    Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články