Ovocná bublanina, ktorá sa rozplýva na jazyku
Tento druh bublaniny pochádza z francúzskej kuchyne. Je vynikajúca aj samotná, ale s malinovou omáčkou priam dokonalá.
Potrebujeme:
- 50 g mletých mandlí
- 2 lyžice hladkej múky
- 100 g prírodného kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- 250 ml šľahačkovej smotany
- trochu masla na potretie formy
- 400 g drobného ovocia (ostružiny,maliny, čučoriedky)
Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Formu s priemerom 23 cm potrieme maslom a dno posypeme ovocím. Prísady na cesto rýchlo vymiešajme mixérom a nalejeme do formy. Pečieme 25 minút. Cesto by malo vybehnúť a mať zlatú farbu.Podávajte ešte teplé.
Namiesto mandlí môžete použiť aj mleté vlašské orechy a výborne chutí aj s ríbezľami.
Pripravila LIS