Aktuálne Recepty 

Ovocná bublanina, ktorá sa rozplýva na jazyku

Tento druh bublaniny pochádza z francúzskej kuchyne. Je vynikajúca aj samotná, ale s malinovou omáčkou priam dokonalá.

Potrebujeme:

  • 50 g mletých mandlí
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 100 g prírodného kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • trochu masla na potretie formy
  • 400 g drobného ovocia (ostružiny,maliny, čučoriedky)

Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Formu s priemerom 23 cm potrieme maslom a dno posypeme ovocím. Prísady na cesto rýchlo vymiešajme mixérom a nalejeme do formy. Pečieme 25 minút. Cesto by malo vybehnúť a mať zlatú farbu.Podávajte ešte teplé.

Namiesto mandlí môžete použiť aj mleté vlašské orechy a výborne chutí aj s ríbezľami.

Pripravila LIS

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články