Orieškové sucháriky, recept, ktorý som už dávno potrebovala
Už som aj zabudla na túto dobrotu, ktorú si tiež, ako Zuzka Almaši Koreňová pamätám z detstva. Mama vždy šetrila orechmi, ale do tejto vianočnej dobroty ich dala veľa. Veď bez nich by to nebolo ono.
Potrebujeme
- 6 bielkov
- 180 g cukor
- 180 g hl múka
- štipka soľ, podľa chuti mletý badian a origo vanilka
- véééľa orieškov
Všetko spolu vyšľaháme na tuhý sneh. Formu vystelieme papierom na pečenie a cesto vylejeme. Pečieme 40 min / 180 stupňov. Po upečení necháme zabalené do druhého dňa, aby vnútri zmäkli oriešky. Potom ostrým nožom nakrájame na tenké plátky a dáme sušiť (ja používam sušičku).
Text a foto Zuzna Alási Koreňová