Aktuálne Recepty 

Máčanka, recept výborného kuchára Karola Hrčku

Potrebujeme:

  • 1/2 l šťavy z kyslej kapusty
  • 1 hrsť sušených húb
  • 10 dkg údenej klobásy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ks bobkový list
  • 10 guľôčok čierneho korenia
  • soľ
  • rasca
  • mletá červená paprika
  • 1/2 kelimka kyslej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica masti, alebo oleja

Postup:

Huby namočíme asi na pol hodinu v šťave z kyslej kapusty. Potom položíme na oheň, pridáme pokrájanú údenú klobásu, bobkový list, pretlačený cesnak, čierne korenie, soľ a necháme variť kým huby a klobáska nezmäknú. Medzitým si očistíme a pokrájame cibuľu, opražíme na masti, pridáme rascu, mletú červenú papriku a múku. Zamiešame a odstavíme z ohňa. Zalejeme trochou studenej vody, aby sme zápražku rozriedili. Do hrnca pridáme smotanu a zalejeme zápražkou.  Necháme prevrieť a máčanka je hotová.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články