Jahodový džem s proseccom. To ste už počuli? Tu je recept:
Chcete skúsiť niečo netradičné a priateľov na grilovačke prekvapiť syrom so špecifickým džemom? Na prípravu originálneho jahodového džemu budete potrebovať 1 kg ovocia, 1 balíček Gelfix Extra 2 : 1 Dr. Oetker, 500 g cukru a 150 ml prosecca.
Umyté jahody nakrájame na menšie kúsky. Asi 3/4 pridáme do hrnca a pomocou tyčového mixéra urobíme pyré, do ktorého následne zamiešame zvyšné kúsky jahôd. Následne príde na rad Gelfix, ktorý zmiešame s dvoma polievkovými lyžicami cukru a pridáme do zmesi. Za stáleho miešania privedieme do varu a pridáme zvyšný cukor a prosecco. Zmes znovu privedieme do varu a necháme minimálne 5 minút bublať. Hustotu kontrolujeme rovnako ako v prípade višní. Pokiaľ ste s hustotou džemu spokojní, stačí ihneď naplniť pripravené poháre až po okraj. Poháre po uzavretí otočte hore dnom a nechajte asi 5 minút odpočívať.
Viac chutných receptov nájdete na webe: Naše recepty | Dr. Oetker.