Potrebujeme: 350g hladkej múky 250 g masla (nastrúhať) 2 lyžičky sódy bikarbóny 200 g tvrdého nastrúhaného syra (môže byť aj…
Je to cesto v tvare lode naplneného syrom a vajcom. Existuje veľa spôsobov, ako ho pripraviť, ale tu je jeden…
Aj z obyčajnej kapusty môžete urobiť francúzsky šalát. A je vynikajúci. Potrebujeme: 1/2 hlávky kapusty 2 lyžice oleja (repkový, slnečnicový)…
Ak máte jablká, využite ich na tento vynikajúci, rýchly a šťavnatý koláč. Potrebujeme: 400 g polohrubej múky 600 postrúhaných jabĺk…
Čo potrebujeme: 2 hrnčeky celozrnnej ražnej múky 1 hrnček hladkej pšeničnej múky 1 a 1/2 hrnčeka acidka 1 lyžička soli…
Na 8 kúskov potrebujeme: 2 kusy bielok 100 gramov kryštálový cukor 1⁄2 polievkovej lyžice škrobu Solamyl 1⁄2 čajová lyžička octu…
Ingrediencie: 5 vajec 100 g masla (mäkkého) 1 lyžica majonézy 1 lyžička horčice 1 malá cibuľa (nasekaná) Soľ a korenie…
Je to domáci recept maminy známeho speváka Mira Jaroša. Sám ju pri pečení odfotografoval a aj napísal recept, ako mu…
Varíme s Mirkou. Na tejto facebookovej stránke nájdete vždy zaujímavé recepty. Nás zaujal trhací chlieb, alebo podľa Mirky škvarkáče trhacie.…
Suflé pochádza z Francúzska a jeho názov je odvodený od francúzskeho slova "souffler", čo znamená "fúkať" alebo "dúchať". Tento názov…