Reklama

Aktuálne

Slané pečivo zo smotanového cesta, lepšie ako z lístkového

Potrebujeme:

  • 350g hladkej múky
  • 250 g masla (nastrúhať)
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 200 g tvrdého nastrúhaného syra (môže byť aj údený)
  • 1 žĺtok
  • 1 balenie kyslej smotany
  • 1 menšia lyžička soli

Na potretie:

  • 1 vyšľahané bielko (nie úplne do tuha)
  • syr
  • sezam
  • rasca
  • postrúhaná mrkva

Postup:

Zo všetkých surovín spracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke odpočinúť asi 30 minút. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a vykrajujeme tyčinky, kolieska, štvorce, čo sa komu páči. Poukladáme na plech vyložený papierom, potrieme bielkom a posypeme podľa chuti. Pečieme na 200 stupňoch vo vyhriatej rúre cca 10 – 15 minút.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

35 minút pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

13 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

14 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

1 deň pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

1 deň pred