Varíme s Mirkou. Na tejto facebookovej stránke nájdete vždy zaujímavé recepty. Nás zaujal trhací chlieb, alebo podľa Mirky škvarkáče trhacie.
Potrebujeme:
Na potretie:
Postup:
V troche vlažnej vody s cukrom rozdrobíme droždie necháme napučať. Pridáme k preosiatej múke, ďalej soľ, zvyšnú vodu a olej. Vypracujeme hladné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Medzitým si nožom posekáme škvarky, očistíme cesnak a pretlačíme. Keď bude mať cesto dvojnásobný objem, vyvaľkáme ho, potrieme škvarkami a cesnakom a nakrájame po dĺžke. Jednotlivé pláty naukladáme na seba a nakrájame na obdĺžnika cca 5 x 7 cm. Medzitým si vymastíme okrúhlu formu a obdĺžniky ukladáme jeden na druhý ako nám to vyjde a potrieme cesnakom. Necháme podkysnúť a potom pečieme pri teplote 190 stupňov cca 30 minút.
Text a foto Miriam Štyriaková
Náš tip: Namiesto škvariek môžete dať maslo, medvedí cesnak, skrátka,čo vás napadne, čo vám chutí!
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Leave a Comment