Urobte cez víkend tento skvost. Rodina bude nadšená!
Na cesto potrebujeme:
Jablková plnka:
Pudingová plnka:
Navrch:
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka s cukrom vyšľaháme. Z bielkov urobíme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme múku, krupicu, olej, trochu citronovej kôry, prášok do pečiva, vanilkový cukor a nakoniec zľahka primiešame sneh. Pripravíme si jablkovú plnku. Na panvici skaramelizujeme hnedý cukor, pridáme na kocky pokrájané jablká a škoricu. Ak jablká nie sú dostatočne kyslé, pridáme ešte šťavu z polovice citróna.
Ďalej si urobíme puding zo zlatého klasu, ale len z polovičnej dávky mlieka, nie ako je návod na obale. Chceme, aby krém bol hustý. Pridáme cukor, potom ešte do teplého (nie vriaceho) pridáme za stáleho šľahania 2 žĺtka a nakoniec maslo.
Tortu na pečenie dobre vytrieme maslom, vysypeme múkou. Vylejeme polovičku cesta, potom ide jablková plnka, na ňu pudingová a nakoniec druhá polovica cesta.
Naznačíme zárezy, ako budeme chcieť tortu krájať, potrieme ich olejom, aby sa nespojili.
Vrch ešte posypeme orechmi a čokoládou a dáme piecť do rúry, ktorú sme vyhriali na 170 stupňov. Pečieme 20 minút. Potom zakryjeme alobalom, teplotu stiahneme na 150 stupňov a dopekáme ešte 10 – 15 minút.
Text a foto Karol Hrčka
Ešte žil manžel a ja som mu čítavala jednotlivé state. Veľmi sa mu to páčilo,…
Keďže veľa rokov pracoval v špičkových nemeckých, či rakúskych reštauráciách, jeho recept je naozaj overený…
Skorocel. Jeho názov je vraj odvodený od jeho hlavného účinku – skoro celí rany a…
Vlasy robia človeka. To je staré známe porekadlo a treba povedať, že pravdivé. Nič ženu…
A ešte stále sa vlastne ani nestačíme čudovať nad zmenami, ktoré sa nám každý deň…
Členstvo v EÚ je pre Slovensko nenahraditeľné. Príkladom je až 80 percent verejných investícií financovaných zo…
Leave a Comment