Keďže veľa rokov pracoval v špičkových nemeckých, či rakúskych reštauráciách, jeho recept je naozaj overený bohatou praxou.
Potrebujeme:
Na plnku:
Postup:
Múku, vodu, olej ocot a soľ dobre spolu vymiešame cca 10 minút, kým sa na ceste nevytvárajú bublinky. Cesto zabalíme do vymastenej kuchynskej fólie, alebo sáčku a necháme pol hodinu odpočinúť pri izbovej teplote.
Na stôl prestrieme obrus, ktorý dobre pomúčime. Ruky si naolejujeme a vyťahujeme cesto. Ťaháme pomaly smerom k okrajú stola. Musí byť veľmi tenké, také, že presvitá vzorka obrusu.
Posypeme ho makom zmiešaným s cukrom a rovnomerne polejeme roztopenou masťou.
Poukladáme višne, posypeme škoricou a pomocou obrusu štrúdľu opatrne zatočíme.
Preložíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 – 40 minút.
Text a foto Karol Hrčka
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Leave a Comment