Reklama

Recepty

Ťahaná višňovo-maková štrúdľa podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku

Keďže veľa rokov pracoval v špičkových nemeckých, či rakúskych reštauráciách, jeho recept je naozaj overený bohatou praxou.

Potrebujeme:

  • 250 g hladkej múky
  • 5lyžíc oleja
  • 120 ml vlažnej vody
  • 1 lyžica octu
  • trochu soli

Na plnku:

  • 1 a 1/2 kila  vykôstkovaných višní
  • 200 g pomletého maku
  • 200 g kryštálového cukru
  • 100 g masti
  • škoricu podľa chuti

Postup:

Múku, vodu, olej ocot a soľ dobre spolu vymiešame cca 10 minút, kým sa na ceste nevytvárajú bublinky. Cesto zabalíme do vymastenej kuchynskej fólie, alebo sáčku a necháme pol hodinu odpočinúť pri izbovej teplote.

Na stôl prestrieme obrus, ktorý dobre pomúčime. Ruky si naolejujeme a vyťahujeme cesto. Ťaháme pomaly smerom k okrajú stola. Musí byť veľmi tenké, také, že presvitá vzorka obrusu.

Posypeme ho makom zmiešaným s cukrom a rovnomerne polejeme roztopenou masťou.

Poukladáme višne, posypeme škoricou a pomocou obrusu štrúdľu opatrne zatočíme.

Preložíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 – 40 minút.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

6 minút pred

Snehová pena na ozdobenie akéhokoľvek pečiva

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…

24 minút pred

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

4 hodiny pred

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

20 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

1 deň pred