Aktuálne

Živé treba liečiť živým

Tento článok „Živé sa lieči živým“ je výňatkom z voľného cyklu besied s Elenou Fedorovnou Zajcevou. Mnoho súčasníkov fascinuje staro-nová oblasť ľudského poznania rastlín a ich liečivých účinkov na ľudí. Populárna ruská bylinkárka  poznala viac než 1100 bylín a ich použitie na liečbu rôznych ochorení. Bylinám zasvätila svoj život od 7 do 91 rokov (zomrela v roku 2016). Za bylinami precestovala až na ďaleký východ, prednášala v Moskve a ďalších ruských mestách, obyčajným ľuďom aj zdravotníckemu personálu.

„Pýtala som sa lekárov: Prečo liečite mŕtvymi tabletkami? Tam sú farbivá, chémia… Odpovedali: „A vaše byliny sú tiež suché, mŕtve…“

Mojimi bylinami sa liečilo celé Rusko. Suchou trávou sa kŕmil všetok dobytok. Kravy dali mlieko, ovce mäso. To znamená, že tieto byliny nie sú mŕtve. Napríklad máme suché semeno kôpru a vyrastie z neho vysoký kvitnúci kôpor. Keď posadíte vašu najdrahšiu tabletku, tak z nej nič nevyrastie. Pokiaľ sa uštipneme do ruky, pocítime bolesť. Prechádzajú tu žily, tepny, lymfa, nervy, všetko je živé. A živé sa musí liečiť živým. Bylinami od Boha a nie mŕtvymi tabletkami.

Ľudský organizmus má silu regenerácie, pokiaľ jej neprekážame s tabletkami. Milióny pacientov v súčasnosti trpí vedľajšími účinkami liekov a mnohí z nich zomierajú.

Staráme sa  o zemiaky a burinu vyhadzujeme, pritom býva cennejšia ako zemiaky. Žiadna burina by sa nemala vyhadzovať. Príde deň, keď sa každý bude potrebovať liečiť a nie jesť zemiaky. Všetka burina lieči! Každá táto odolná burina je nevyhnutná pre všetko živé na Zemi.

Stále hovorím: Ak chcete byť zdraví, vykopte si tri korene – koreň lopúcha, pýru a púpavy. Vytvorte z nich čajovú zmes a pite. Ja zbieram 25 koreňov, ale pre vás budú stačiť tri.

Koreň pýru

Pýr je burina, ktorú nám dáva Boh doslova pod nohy pre naše zdravie. Neexistuje takmer žiadna záhrada, kde by nerástol a neexistuje takmer žiadna choroba, ktorú by neliečil, od očí až po onkológiu. Pýrom sa liečia všetky divé zvieratá, mačky a psy. Pre človeka je neoceniteľný v tom, že obnovuje narušený metabolizmus.

Výťažok a odvar koreňov pýru sa používa pri zavodnení, opuchoch rôzneho pôvodu, zápalu močového mechúra, inkontinencii, obličkových a žlčníkových kameňoch, pri všetkých ochoreniach pľúc, obličiek, chronickej bronchitíde, črevných chorobách, cukrovky, pri vysokom krvnom tlaku. Korene pýru sa používajú ako analgetikum pri dne, reumatizme, rôznych artritídach. Šťavu a odvar z čerstvého pýru je možné užívať počas leta, dobre pomáha pri čiastočnej strate zraku. Koreň pýru lieči tiež osteochondrózu (degeneratívne zmeny na chrbtici), u žien dysfunkciu vaječníkov, tuberkulózu, exudatívnu diatézu (atopická dermatitída), furunkulózu (ohniskové zápaly kože). Neexistujú žiadne kontraindikácie pre jeho užívanie. Z koreňov pýru sme mleli múku a piekli chlieb, ktorý bol užitočnejší a chutnejší ako z pšeničnej múky. Z pýru je možné vyrobiť kašu, alebo kávu. V dobách hladu môže všetkých zachrániť.

 

Koreň púpavy

Púpava sa tiež považuje za burinu. Začiatkom jari je potrebné zbierať listy púpavy, namočiť ich na dve hodiny do slanej vody, aby odišla horkosť a robiť šaláty. Z  listov púpavy sme varili polievku a  korene sme piekli. Koreň púpavy lieči zhubnú anémiu, rakovinu žalúdka a pečene, zápal lymfatických uzlín, diatézu, deformujúcu artrózu, artritídu, osteochondrózu a všetky kĺby. Pokiaľ na jeseň uvidíte púpavu, ktorá nekvitla a nedala silu kvetom, tak ju vykopte.

 

Koreň lopúcha

Existuje vynikajúce lekár, ktorý lieči všetky choroby. Je to lopúch. Sedí v zemi a čaká, kedy ho človek vezme a bude sa s ním liečiť. Teraz sú takmer všetci ľudia chorí. Rakovina jednoducho kosí ľudí a pritom lopúch lieči všetky onkologické ochorenia. Lieči cukrovku, zápal priedušiek, zápal prínosových dutín, reumatizmus, dnu, artritídu, osteochonrózu, zlomeniny kostí, medzistavcové prietrže, aterosklerózu, ochorenia uší, chronickú srdcovú nedostatočnosť. Lopúch lieči aj hepatitídu!  Dokonca aj pretrvávajúcu hepatitídu C vylieči lopúch bez stopy. Po dvoch, troch mesiacoch liečby nie je žiadna hepatitída. Koreň lopúcha lieči nádory pečene a dokonca aj cirhózu pečene! Lieči cholecystitídu, ochorenia obličiek, drobí kamene v obličkách a v žlčníku. Lopúch lieči všetky kožné ochorenia, popáleniny, preležaniny, exemy, trofické vredy, vypadávanie vlasov, hnisavé rany, psoriázu, lupus, a tak ďalej.

Počas epidémie chrípky ľudia utekajú k lekárom, ktorí im predpisujú antibiotiká, pritom koreň lopúcha lieči chrípku a znižuje teplotu. Počas vojny sme nemali obuv, už boli mrazy a my sme chodili bosí. Niekedy sme prechladli a stúpla nám teplota. Mama nám dala koreň lopúcha,  kvety lipy a teplo nás zabalila. Vypotili sme sa a bolo po teplote. Okrem toho, koreň lopúcha lieči dokonca aj paralýzu!

Z koreňov lopúcha sme piekli chlieb a varili kašu. Z mladých listov lopúcha sme pripravovali polievku a šaláty. Koreň sme pražili,  piekli a robili sme z neho kávu. Kávu je potrebné robiť z koreňov čakanky, lopúcha a pýru. Mama varila takú kávu a bola nenapodobiteľná.

 

Ako pripraviť odvar z koreňov

Najhodnotnejšie sú korene v skorej jari, ale môžu sa zbierať aj na jeseň. Lopúch je dvojročná rastlina, snažte sa vykopať jednoročný koreň, ktorý má mladé listy. Je zvlášť silný.

Rastlina so suchými listami a bodliakmi je nevhodná, dala všetku svoju silu kvetu. Možno však pozbierať oné bodliaky, ktoré pomôžu proti bolesti zubov.

Koreň lopúcha vykopať, umyť, vysušiť, pretože je hrubý, treba ho narezať. Jednu polievkovú lyžicu suchých koreňov zaliať dvoma šálkami vriacej vody. Lúhovať (variť) desať minút. Dve hodiny odstáť. Scediť a piť pol pohára tri krát denne 10-15 minút pred jedlom.

Keď pijete liečivý odvar pred jedlom, krv ho vstrebáva a roznáša po celom organizme.

Možno užívať zmes koreňov lopúcha, pýru a púpavy v rovnakom pomere, alebo užívať po jednom koreni, týždeň lopúch, týždeň pýr, týždeň púpavu.

Preložil: OZ Biosféra www.biosferaklub.info

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

7 hodín pred

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

12 hodín pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

12 hodín pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

15 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

18 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

1 deň pred