Reklama

Aktuálne

Základný recept na plnku z dubákov

Potrebujeme

  • 20 g sušených dubákov
  • 40 g šalotky
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 100 g šampiňónov
  • 10 g masla
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

Sušené huby namočíme na 10 minút do teplej vody, aby zmäkli. 40 g šalotky nadrobno nakrájame. Petržlenovú vňať tiež. Očistíme 100 g šampiňónov, nakrájame. Dubáky precedíme cez sitko a ešte dobre rukami vodu vytlačíme. Dubáčiky aj šampiňóny nakrájame. Na panvici rozpustíme 10 g masla, pridáme nakrájanú šalotku a opečieme do sklovita. Pridáme huby a 2-3 minúty opekáme, posolíme a pokoreníme. Nakoniec pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať. Dusíme dovtedy, kým sa nevyparí všetka voda.

Touto zmesou môžete naplniť čokoľvek. Kuracie stehná, bravčovú panenku, slané palacinky, čo vás len napadne.

Zdroj essen-und-trinken.de

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

To naše krásne detstvo?!

Priatelia, v poslednom čase som si opakovane uvedomil, aké som mal v živote šťastie, že…

9 hodín pred

Pavlova Boby Volkovej

Boženu Volkovú poznáte  z našich článkov. Je to bývalá letuška ČSA, manželka veľvyslanca Slovenska v…

10 hodín pred

Prečo toľkých ľudí iritujem? Pýta sa Renáta Názlerová. Apropo, schudla som 24 kg!

Pretože sa mám rada aj so svojimi chybami. Iste ste si všimli i sami na…

15 hodín pred

5 knižných noviniek, ktoré sa oplatí prečítať

Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…

1 deň pred

Prečítajte si niečo o Zlatej Zuzane a pridajte fotografiu vašej súpravy do komentárov

Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…

1 deň pred

Viete, že baza odstraňuje z tela toxíny?

V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…

1 deň pred