Boženu Volkovú poznáte z našich článkov. Je to bývalá letuška ČSA, manželka veľvyslanca Slovenska v Indii, výborná hostiteľka, ešte lepšia kuchárka a teraz aj starostlivá babička. Tu je jej recept na tento lahodný dezert.
Na cesto potrebujeme:
Krém:
Na vrch:
Postup:
Bielká vyšľaháme, ku koncu pridáme preosiaty cukor. Šľaháme, kým nie je sneh tuhý, biely a lesklý. Potom vareškou zamiešame ocot, vanilkovú arómu a škrob. Na plech položíme papier na pečenie, nakreslíme si kruh (pozor, sneh sa trochu roztečie), špachtľou rozložíme sneh a okraje zdvihneme. Rúru predhrejeme na 150 stupňov. Vložíme plech so snehom a okamžite znížime teplotu na 140 stupňov. Pečieme asi 15 minút a stiahneme teplotu na 130 stupňov. Pečieme ešte 75 minút Rúru počas pečenia, ani po vypnutí neotvárame. Necháme vychladnúť v rúre, ideálne od večera do rána. Potom vrch trochu poklepeme lyžicou, aby sme mali väčší priestor na plnku. Podľa návodu urobíme puding, pridáme na drobno nakrájané zavárané mandarinky, cukor a vyšľahanú smotanu. Rozdelíme po korpuse. Na vrch ešte vyšľaháme ďalšiu šľahačku spolu so stužovačom a cukrom. A na vrch poukladáme čerstvé, alebo mrazené drobné ovocie.
Text a foto Božena Volková
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Mám troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…
Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Mala sa dobre. Mala pekný dom, úspešnú kariéru, milujúceho manžela a dve krásne deti. Bola…
Leave a Comment