Reklama

Recepty

Varíme zdravo, chutno a hospodárne – džatky

Táto kuchárska kniha vyšla v roku 1955, má 660 strán a podľa môjho odhadu je tam aj 5 tisíc receptov, dobrých rád a návodov. Dnes budú džatky. Je to jednoduché zemiakové jedlo, z ktorého sa za pár centov naje celá rodina.

Potrebujeme:

  • 800 g zemiakov
  • 100 g hladkej múky
  • 40 g masti
  • 40 g údenej slaniny
  • 60 g cibule
  • voda
  • soľ

Očistené zemiaky pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich scedíme, pridáme hladkú múku, premiešame a necháme na okraji sporáka asi 5 minút. potom vypracujeme na hladké cesto, z ktorého formujeme malé guľky, veľkosť  menších orechov. Do rozpálenej masti pridáme pokrájanú údenú slaninu, nakrájanú cibuľu, dobre popražíme a polejeme guľky.

Ja som to ešte vylepšila, že som pridala  na tanier kyslú smotanu a všetko som posypala  pažítkou.

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: varenie

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

13 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

1 deň pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

2 dni pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

2 dni pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred