Reklama

Aktuálne

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto jahodové knedličky.

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov uverených v šupke
  • 100 g detskej krupice
  • 1 vajce
  • 30 g strúhanky (do cesta)
  • 200 g strúhanky
  • 200 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 100 g hrubá múka
  • 50 g kryštálový cukor
  • soľ
  • 1 kg jahôd
  • 5 dkg práškového cukru

Postup:

Očistené zemiaky prelisujeme, alebo nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, krupicu, 30 g strúhanky, múku, mascarpone a všetko rukami zamiešame tak, aby sa cesto nelepilo na prsty. Cesto rozvaľkáme a narežeme na kocky. Jahody posypeme cukrom a vkladáme do cesta a vytvarujeme guľky. Dáme do vriacej osolenej vody. Varíme kým knedle nevyplávajú navrch. Medzitým na panvičke roztopíme maslo, pridáme strúhanku a kryštálový cukor podľa chuti. Trochu orestujeme do zlata. Uvarené knedle z vody vyberieme a preložíme do panvice so strúhankou. Obalíme. Podávame posypané práškovým cukrom a so šľahačkou.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

3 hodiny pred

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

18 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

1 deň pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

2 dni pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

2 dni pred