Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto jahodové knedličky.
Potrebujeme:
Postup:
Očistené zemiaky prelisujeme, alebo nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, krupicu, 30 g strúhanky, múku, mascarpone a všetko rukami zamiešame tak, aby sa cesto nelepilo na prsty. Cesto rozvaľkáme a narežeme na kocky. Jahody posypeme cukrom a vkladáme do cesta a vytvarujeme guľky. Dáme do vriacej osolenej vody. Varíme kým knedle nevyplávajú navrch. Medzitým na panvičke roztopíme maslo, pridáme strúhanku a kryštálový cukor podľa chuti. Trochu orestujeme do zlata. Uvarené knedle z vody vyberieme a preložíme do panvice so strúhankou. Obalíme. Podávame posypané práškovým cukrom a so šľahačkou.
Text a foto Karol Hrčka
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Leave a Comment