Tipy triky

Starajte sa o pleť! Pomôže vám konope…

Starnutím pokožka stráca pružnosť a je na pohľad aj kvalitu suchšia a citlivejšia. A teda si vyžaduje aj špeciálnu starostlivosť. Pomôcť jej vie napríklad konope! 

Konopné produkty si zamilovali najmä priaznivci prírodných výrobkov. Obsahujú unikátne účinné látky, predovšetkým cannabinoidy, nachádzajúce sa v prírode len v tejto rastline, ktoré majú analgetický, antiseptický a hydratačný účinok, veľmi dobre na seba viažu a udržiavajú vodu. Okrem cannabinoidov nájdete v konope aj obrovské množstvo esenciálnych mastných kyselín, prírodných antioxidantov, kyselinu linolovú a stearidonovú, rôzne vitamíny aj minerálne látky.

Obzvlášť vhodná je konopná kozmetika pre ľudí, ktorí majú problémy s pokožkou, či už trpia atopickým ekzémom, lupienkou, akné alebo inými kožnými ťažkosťami. Je to vďaka antibakteriálnym a protizápalovým účinkom, ktoré konopné produkty majú. Skvelý účinok na pleť má napríklad BIO Konopný pleťový krém, ktorý ponúka spoločnosť Carun. „Obsahuje výťažok z celých rastlín konope (ako jeden z mála pleťových konopných produktov takéhoto druhu), konopný a jojobový olej, esenciálne mastné kyseliny, vitamín E a aj prírodnú zložku „MaySilk“, ktorá poskytuje pokožke nemastný hodvábny vzhľad. Všetky ingrediencie pôsobia na pleť hydratačne, omladzujúco, regeneračne a chránia pleť pred pôsobením voľných radikálov.“ – hovorí Martin Vajdík, majiteľ Konopnej apotieky Carun na Slovensku. Ako sme spomínali, vďaka obsahu cannabinoidov je tento krém obzvlášť vhodný pre pleť s rôznymi kožnými problémami (akné, ružienka, citlivá pleť, atopický ekzém a pod.) a pôsobí na ňu protizápalovo, antibakteriálne a upokojujúco. Bio Konopný pleťový krém sa ľahko rozotiera a zanecháva pokožku hodvábne jemnú a matnú. Je ideálny pod make-up a môže sa používať ako denný aj ako nočný krém. Nádherne vonia, je parfumovaný 100% prírodnými silicami z levandule, rozmarínu a citróna. Pozitívom je, že neobsahuje syntetické farbivá a konzevanty, nie je testovaný na zvieratách a spĺňa vegánske kritériá. BIO Konopný pleťový krém Carun kúpite na www.carun.sk alebo v Konopnej apotieke v Žiline, Trnave a Považskej Bystrici.

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Tento príbeh hovorí o otcovi, ktorý mal dospievajúcu dcéru, ktorá mala vždy zachmúrenú, takú sivú tvár

Raz jej chcel dať otec ponaučenie. Pracoval ako šéfkuchár a tak ju zobral do kuchyne.…

15 hodín pred

NIET NAD HORÚCU POLIEVKU!

Môj otec hovorieval: "Dobrá polievka, tá ťa postaví na nohy!" Vedci zistili, že kostný vývar…

15 hodín pred

Dnes má moja milovaná maminka 85 rokov a toto je pre mňa jednoduché, obyčajné šťastie, hovorí Zora Csoborová

Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…

24 hodín pred

Každý človek je taký mladý, aká ohybná je jeho chrbtica – Joseph Pilates

Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…

2 dni pred

Univerzálny liek – jednoducho to je púpava

V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…

2 dni pred

Štrúdľa jednoducho a rýchlo podľa Mirky Štyriakovej

Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji…

2 dni pred