Aktuálne

Recept na výborné medovníčky, alebo ak chcete perníčky

Cesto musí zrieť 4 dni a potom sa z neho môže odoberať a piecť 4 mesiace.

  • 1050 g hladkej múky
  • 450 g práškového cukru
    360 g medu
    6 stredných vajec
    3 čajové lyžičky sódy bicarbony
    4 polievkové lyžice perníkové korenie- z toho 2 PL mletá škorica, aníz, fenikel, badián, klinčeky
    strúhaná citrónová kôra
  • Spracujeme lepivé cesto a dáme pomúčené do vrecka, alebo do nádoby zrieť. Ak obschne, zatočíme do vlhkej utierky. Po zretí znova spracujeme a pečieme najlepšie na mastnom papieri. Vyváľkáme na 3-4 mm a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňoch. Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom a po upečení tiež . Ešte horúce odkladáme na drevený povrch.

    Text a foto Ľubica Žugecová

    Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Čo som nechcela robiť ako moja mama a predsa to robím!

Moja mama bola pekná žena (v strede, vľavo je moja sestra). Mala kvalitné čierne vlasy,…

2 hodiny pred

Výroba pacientov je pre farmaceutický priemysel veľmi dôležitá!

Aj zvieracích pacientov, musím dodať. Máme fenku jazvečíka. Má osem rokov a už niečo vyše…

2 hodiny pred

Musela som sa naučiť žiť so sklerózou multiplex

Dobrý deň priatelia! Volám sa Gabriela Bednárová, mám 56 rokov  a sklerózu multiplex. Túto chorobu…

3 hodiny pred

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

17 hodín pred

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

22 hodín pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

22 hodín pred