Kedysi sme papriku v oleji mali vždy v špajze a vždy sme sa na ňu tešili. Na maslovom chlebíku to bolo nebíčko v papuľke. Čo potrebujeme, aby celej rodine naozaj chutila?
Postup:
Papriku očistíme, ale nevyhadzujeme. Všetok „odpad“ dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme zelko, ocot, cukor, vegetu, na hrubo pokrájanú cibuľu, cesnak, 2 stonky zelerovej vňate.
Všetko spolu varíme asi 45 minút. Medzitým si papriku pokrájame pozdĺžne na štvrtiny, podľa veľkosti. Nálev precedíme cez sito a do čistého vložíme papriky. Varíme do polomäkka.
Necháme trošku vychladnúť, aby sme papriky mohli vyberať rukami. Ukladáme do čistých pohárov. Zalejeme nálevom, navrch položíme zelerovú vňať a pridáme lyžičku oleja. Zaviečkujeme. Do hrnca položíme utierku, naukladáme poháre a zalejeme asi do 1/4 vodou. Necháme zovrieť a pomaly dunstujeme 15 minút. Sporák vypneme a prikryté pokrievkou necháme vychladnúť.
Text a foto Karol Hrčka
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
Leave a Comment