Reklama

Aktuálne

Práve som „dopiekla“ slivkový lekvár

Na dedine je dobre bývať. Okrem iného sú tu fajn ľudia, ktorí majú staré stromy a veľa ovocia, ktoré ani nestačia zjesť a spracovať a tak sa niečo ujde aj susedom. Dnes som dostala plnú tašku obrovských sliviek spolu s receptom, ako mám z nich upiecť lekvár. Veľmi sa mi do toho nechcelo, zase pripraviť  poháre, vážiť, merať, umývať, ale keď som si tento recept prečítala zistila som, že je skoro bez roboty. Na pečený slivkový lekvár potrebujeme:

  • 5 kg sliviek
  • 3,5 dcl octu
  • O,75 kg cukru

Slivky vykôstkujeme, pomelieme, ale ja som ich rozmixovala ponorným mixérom, pridáme cukor, ocot, zamiešame a dáme do rúry  piecť. Pečie sa 2 až 3 hodiny, podľa toho, ako šťavnaté sú slivky  stále pri 200 stupňoch.

Ja som sa bála, či slivky nebudú fŕkať a bude špinavá celá rúra, ale nebojte sa, on, ten budúci lekvár, si tam len tak prebubláva. Potom ho rozdelíme do pohárov, zaviečkujeme, obrátime na 5 minút viečkom nadol a hotovo!

Libuša Sabová

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

5 knižných noviniek, ktoré sa oplatí prečítať

Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…

14 hodín pred

Prečítajte si niečo o Zlatej Zuzane a pridajte fotografiu vašej súpravy do komentárov

Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…

17 hodín pred

Viete, že baza odstraňuje z tela toxíny?

V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…

19 hodín pred

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

23 hodín pred

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

1 deň pred