Dnes som seba pyšná, lebo som vymyslela túto úžasnú delikatesu. Najskôr som nasadla na bicykel a išla som nazbierať medvedí cesnak a žihľavu (len tie mladé vrcholčeky). Očistila som väčšiu cibuľu, nakrájala a orestovala na masle. Medzitým som umyla a osušila žihľavu a cesnak. nakrájala na drobné kúsky a pridala som k cibuľke. Posolila som, pokorenila. V miske som rozšľahala 4 vajcia, nastrúhala som do nich syr eidam. Pridala som orestovný cesnak a žihľavu. Premiešala a vyliala som na plech, ktorý som vyložila papierom na pečenie a dobre potrela maslom. Dala som piecť pri teplote 200 stupňov asi na 20 minút. Potom som omeletu aj s papierom z plechu vytiahla, poukladala som na ňu šunku, nastrúhala syr. Zvinula som do rolády a dala ešte na chvíľu zapiecť, kým sa syr neroztopil. Podávala som s čerstvým rajčinovým šalátom.
Libuša Sabová
Foto Depositphoos.com
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Leave a Comment